toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Crveni bodečnjak na crveno

Priprema:

  1. Odledite ribu, isperite i očistite od ostataka ljuski i utrobe. Posušite je papirnatim ručnicima pa narežite na veće komade.
  2. Nasjeckajte luk i češnjak. U širem plitkom loncu zagrijte maslinovo ulje pa dodajte nasjeckani luk i popirjajte ga. Zatim ubacite češnjak, čim zamiriši dodajte koncentrat rajčice i sjeckane pelate te vinski ocat i šećer. Promiješajte i kuhajte 10-ak minuta.
  3. Dodajte komade ribe i ulijte bijelo vino. Začinite solju i ubacite nekoliko zrna papra. Ulijte i malo vode ili ribljeg temeljca, toliko da prekrije ribu.
  4. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta, odnosno dok riba ne omekša, no pripazite da vam se ne raspadne. Za vrijeme kuhanja jelo nemojte miješati već samo protresajte lonac. Na kraju pospite svježim peršinom.
  5. Poslužite uz palentu koju ste aromatizirali svježim ili suhim začinima poput timijana, mažurana ili bosiljka te obogatili s nekoliko žlica kiselog vrhnja i maslacem.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

50 min

Sastojci recepta

Za 2 osobe
525 g Ledo Crveni bodečnjak
2 glavice luka
2 režnja češnjaka
400 g pelata
1 žlica koncetrata rajčice
1 žlica vinskog octa
1 žlica šećera
1.5 dl bijelog vina
Maslinovo ulje
Svježi peršin
Papar u zrnu
Sol
Ledo.hr