toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Crveni Bodečnjak u rajčici

Priprema:

  1. Nakon odmrzavanja ribu isperite i očistite od ostatka utrobe
  2. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, češnjak, začinsko bilje i ljutu papriku.
  3. Kad luk omekša dodajte rajčice, sol i papar te kuhati nepokriveno oko 15 min.
  4. Ribu stavite u drugu posudu za kuhanje.
  5. Kad je umak gotov, prelijte preko ribe i kuhajte ju oko 10 min. dok nije sasvim kuhana.
  6. Ukrasite peršinom i odmah servirajte.

Sastojci recepta

4 osobe
1 kg Ledo Crveni Bodečnjak bez glave
0.5 dl maslinovog ulja
1 crveni luk, srednje veliki komad, narezati na tanke kriške
1 režanj češnjaka, grubo nasjeckati
3 žlice svježe narezane metvice
3 žlice svježe nasjeckanog komorača
1/2 žličice grubo tucane ljute paprike
1 pakiranje rajčica pelata narezati na manje komade
po želji sol, papar
2 žlice/žličice sitno nasjeckanog svježeg peršina
Ledo.hr