toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Curry od gambera

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju nekoliko minuta pirjajte luk i đumbir, dok luk ne omekša, a zatim im dodajte curry mješavinu začina u prahu. Nastavite s pirjanjem još jednu minutu.
  2. Luku i začinima pridružite sjeckane pelate pa zagrijte na umjerenoj vatri do vrenja. Gambere isperite pod mlazom mlake vode, dobro ocijedite te ih kuhajte u umaku od rajčice 5 minuta.
  3. Curryju potom dodajte vrhnje za kuhanje pa ga začinite soli i paprom prema ukusu te nastavite s kuhanjem još 5-10 minuta kako biste gambere do kraja termički obradili.
  4. Umak poslužite posipan listićima korijandra ili peršina, uz rižu koju ste prethodno skuhali prema uputama s pakiranja.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

3 osobe
250 g Ledo Gambera
400 g sjeckanih pelata
180 g riže
1 glavica luka
50 g kokosovog ili običnog vrhnja za kuhanje
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica sitno naribanog svježeg đumbira
1 žličica curryja u prahu
2 žlice listića korijandra ili peršina za serviranje
sol i papar
Ledo.hr