toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Domaća pizza s plodovima mora

Priprema:

  1. Kvasac razmutite u toploj vodi, dodajte šećer i ostavite na toplom 15 minuta.
  2. Pomiješajte brašno sa soli, maslinovim uljem, kvascem i umijesite mekano tijesto.
  3. Ostavite tijesto pokriveno na toplom dok se volumen ne udvostruči. Plodove mora isperite pod mlazom mlake vode i kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 10 minuta.
  4. Procijedite nakon kuhanja. Kalup promjera 33 cm premažite maslacem, razvaljajte tijesto na veličinu kalupa i stavite u kalup.
  5. U pasiranu rajčicu dodajte sol, papar, šećer, nasjeckani češnjak, origano, maslinovo ulje i dobro promiješajte.
  6. Zagrijte pećnicu na 250°C. Tijesto premažite pripremljenim umakom od rajčice, posipajte naribanim sirom i rasporedite plodove mora.
  7. Dodajte zelenu papriku narezanu na manje komadiće. Pizzu pecite otprilike 10 minuta na temperaturi od 250°C.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

Za 2 osobe
1 kvasac instant
3 žlice tople vode
½ žličice šećera
250 g glatkog brašna
1 žličica soli
3 žlice maslinova ulja
150 ml tople vode
10 g maslaca

Nadjev:

300 g Ledo Plodova mora
150 ml pasirane rajčice
3 režnja češnjaka
3 žlice maslinova ulja
1 žličica sušenog origana
300 g polutvrdog sira
pola zelene paprike
½ žličice šećera
sol
papar
Ledo.hr