toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Fileti lososa s umakom od boba

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. U vrelu vodu stavite bob i kuhajte ga 8 minuta. Bob ocijedite i pustite da se ohladi.
  2. Odmrznute filete lososa posušite papirnatim ručnicima. Na lim za pečenje postavite aluminijsku foliju pa na nju složite filete lososa tako da je koža s donje strane. Filete lososa premažite maslinovim uljem, posolite ih i popaprite. Stavite ih u pećnicu na 8-10 minuta.
  3. Bobu prstima skinite opnu pa ga ubacite u sjeckalicu. Dodajte i nasjeckani češnjak, 2 žlice maslinova ulja, sok ½ limete ili limuna, grčki jogurt, sušeni kopar i malo soli. Izmiksajte.
  4. Losos i umak od boba možete poslužiti s pire krumpirom. Krumpir narežite na kockice i stavite kuhati na početku pripreme. U skuhani i ocijeđeni krumpir dodajte mlijeko i maslac i izradite gnječilicom.
  5. Poslužite toplo i posuto svježim peršinom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Za 2 osobe
400 g Ledo Losos fileti
200 g Ledo Bob
1 dl grčkog jogurta
1 režanj češnjaka
1 žlica sušenog kopra
½ limete ili limuna
maslinovo ulje
sol
papar
Ledo.hr