toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Fileti lososa sa ljetnom salatom

Priprema:

  1. Ledo losos filete odmrznite.
  2. Papriku i luk narežite na tanke trakice, rajčicama odstranite sjemenke pa ih narežite na tanje kriške.
  3. Naranču ogulite i odvojite meso od membrana.
  4. U zdijeli pomiješajte luk, papriku, rajčicu i naranču sa svježe nasjeckanim peršinovim listom, začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem, ostavite sa strane.
  5. U manjoj zdjelici pomiješajte dvije žlice maslinovog ulja sa malo soli, svježe mljevenim paprom, 1 žličicom narančina soka i 1/2 žličice ružmarina.
  6. Ledo losos filete ispecite na grill tavi, prvo kožom prema dole. Kada su fileti pečeni prelijte ih sa žlicom pripremljenog umaka i servirajte uz ljetnu salatu.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

25 min

Sastojci recepta

2 osobe
400g Ledo losos fileta
1 crvena paprika
2 rajčice
1 ljubičasti luk
1 žlica svježe nasjeckanog peršinovog lista
1 naranča
svježe mljeveni šareni papar
sol
maslinovo ulje
1/2 žličice ružmarina
Ledo.hr