toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Finska juha od lososa

Priprema:

  1. Odmrznute filete lososa očistite od kože i narežite na komade veličine zalogaja. Luk očistite i sitno nasjeckajte, a krumpir ogulite i narežite na kockice.
  2. U loncu na maslinovom ulju na umjerenoj vatri pirjajte luk dok ne omekša, oko 5 minuta. Potom dodajte krumpir, lovorov list i temeljac ili vodu. Pojačajte plamen kako bi tekućina što prije zakipjela, a zatim smanjite temperaturu kako bi se krumpir lagano kuhao. Začinite soli i paprom prema ukusu.
  3. Nakon što se krumpir skuha, nakon otprilike 15 minuta, u juhu dodajte vrhnje za kuhanje i kopar, dobro promiješajte, pa sastojcima pridružite i komadiće lososa. Kuhajte dok se losos do kraja termički ne obradi – oko 5 minuta, no nemojte miješati juhu kako bi komadići lososa ostali cjeloviti.

Prijedlog za serviranje:

Poslužite uz tostirane kriške baguetta.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

40 min

Sastojci recepta

4-5 osoba
400 g Ledo fileta lososa, odmrznutih
1250 mL ribljeg temeljca ili vode
1 kg krumpira
250 g vrhnja za kuhanje
1 glavica luka
3 žlice sjeckanog svježeg kopra
1 žlica maslinovog ulja
1 list lovora
sol i papar
Ledo.hr