toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Gamberi s tikvicama i tjesteninom

Priprema:

  1. Tjesteninu kuhati prema uputama sa pakiranja.
  2. Maslac rastopiti na tavi, dodati sjeckani luk i po želji posoliti te pržiti dok ne omekša.
  3. Dodati brašno uz stalno miješanje i pržiti još minutu.
  4. Sve zaliti unaprijed pripremljenom povrtnom juhom i promiješati.
  5. Kada se umak počne zgušnjavati postepeno dodavati vrhnje za kuhanje i miješati.
  6. Dodati Ledo gambere i tikvice, posoliti i popapriti te ostaviti da zavri.
  7. Tjesteninu rasporediti na tanjure i preliti pripremljenim umakom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

25 min

Sastojci recepta

4 osobe
1 paket Ledo Gambera 250g
250g tikvica
400g tjestenine
20g maslaca
1 glavica luka
20g brašna
250ml povrtne juhe (Ledo Miješano povrće za juhu 450g)
200ml vrhnja za kuhanje
malo soli i papra
Ledo.hr