ISPRAVAK Poziv i uputa vjerovnicima za prijavu tražbina Pročitaj više
toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Gratinirana carska mješavina

Priprema:

  1. Smrznutu carsku mješavinu kuhati u kipućoj posoljenoj vodi oko 5 minuta pa je ocijediti. Pripremiti bešamel umak tako da se na maslacu prvo malo poprži brašno, a potom lagano dolijeva toplo mlijeko uz konstantno miješanje pjenjačom.
  2. Umak kuhati oko 3-4 minute kako bi se ugustio, te ga na kraju začiniti paprom i muškatnim oraščićem.
  3. U još vrući umak dodati većinu sira kako bi se otopio, a potom ovom mješavinom preliti kuhano povrće koje ste stavili u posudu za pečenje. Na vrh staviti ostatak sira te posipati s krušnim mrvicama koje ste prethodno pomiješali sa žlicom rastopljenog maslaca.
  4. Peći u pećnici zagrijanoj na 190°C oko 20 minuta, odnosno, dok se vrh ne zapeče.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

40 min

Sastojci recepta

za 3-4 osobe
450 g Ledo Carske mješavine
60 g polutvrdog sira
60 g tvrdog sira
50 g krušnih mrvica
1 žlica rastopljenog maslaca
sol
Ledo.hr