toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Hrskavi oslić i aromatizirana blitva

Priprema:

  1. Limun u posudi prekrijte vodom i poklopite da ostane ispod razine vode. Zagrijte do vrenja pa smanjite jačinu vatre i kuhajte dok omekša, oko 30 min. Prepolovite ga i ohladite. Pomoću žlice izvadite pulpu i protisnite kroz sito u zdjelicu. Koricu nasjeckajte i dodajte protisnutom djelu.
  2. U manjoj tavi tostirajte sjemenke kima na umjerenoj vatri dok lagano potamne, oko 3 min, te ih usitnite u mlincu tarioniku.
  3. Filete oslića začinite sa sjemenkama, soli i paprom. Na zagrijanoj žlici ulja pecite ribu da posmeđi a zatim još 2-4 min sa druge strane.
  4. U međuvremenu skuhajte blitvu u zavreloj vodi 5 min pa procijedite.
  5. Na zagrijanoj žlici ulja pržite češnjak i ljutu papriku oko 30 sekundi uz miješanje. Dodajte kuhanu blitvu, začinite sa soli i paprom te kuhajte nekoliko minuta miješajući. Maknite sa izvora topline pa umiješajte masline i pripremljeni limun. Servirajte uz filete oslića.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

2-3 osobe
1 kom limun
¼ žličice sjemenki kima
2 žlice maslinovog ulja
500 g Ledo fileta oslića

Morska sol

Crni papar svježe mljeveni
1 režanj češnjaka, usitniti
¼ žličice ljute crvene paprike u listićima
400 g Ledo blitve
2 žlice crnih maslina, narezati na manje komadiće
Ledo.hr