Jaja huevos rancheros
- Tagovi:
- Meso
- Povrće
- Toplo
- Meksička kuhinja
Priprema:
- Na ulju na laganoj vatri lagano pirjati luk, a zatim i češnjak zajedno sa začinima.
- Dodati povrće te ga kuhati dok se tekućina ne reducira i ono sasvim omekša.
- Zatim u povrću napraviti udubinu za jaja te razbiti jaja i pustiti ih da se peku pokrivena poklopcem ili folijom oko 5 minuta.
- Poslužiti sa zagrijanim tortiljama tako da na tortilju stavite malo naribanog sira, postavite jaje i povrh jaja povrće i zamotate.
Težina pripreme:
Srednja
Vrijeme pripreme:
35 min
Sastojci recepta
Za 4 osobe
pola pakiranja | Ledo meksička mješavina |
pola pakiranja | Ledo sataraš |
4 žlice | ulje maslinovo |
50 g | luk |
2 režnja | češnjak |
jaja | 4 |
lovorov list | |
čili papričica | |
sol | |
papar |