toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Janjeći ragu

Priprema:

  1. Mješavinu smrznutog povrća kuhati u posoljenoj kipućoj vodi 10 minuta.
  2. Povrće procijediti, ali sačuvati vodu od kuhanja. Janjeće odreske narezati na manje komade, posoliti i kratko zapeći u loncu na jakoj vatri na maslinovom ulju.
  3. Nakon što su se odresci popržili sa svih strana, dodati grubo narezani luk i sjeckani češnjak te termički obraditi još 2 minute.
  4. U lonac dodati onoliko vruće vode od kuhanja povrća koliko je potrebno da u potpunosti prekrije meso pa sastojcima pridružiti i bijelo vino te grančicu ružmarina i list lovora. Sve posoliti i popapriti prema ukusu te kuhati poklopljeno uz povremeno miješanje, na laganoj vatri oko sat vremena.
  5. Iz ragua izvaditi ružmarin i lovor pa dodajti vrhnje za kuhanje, sok i naribanu koricu limuna te kuhano povrće. Kuhati još 5 minuta, a prije posluživanja dodati narezani svježi mladi luk.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

90 min

Sastojci recepta

za 4 osobe
500 g janjećih odrezaka od buta
450 g Ledo Mješavine za francusku salatu
1 veća glavica luka
150 mL bijelog vina
2 mlada luka
½ limuna
5 žlica vrhnja za kuhanje
1 režanj češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
1 grančica ružmarina
1 list lovora
sol
papar
Ledo.hr