toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Juneći vinski gulaš

Priprema:

  1. Juneće meso narezati na manje komade, posoliti i popapriti pa popeći na maslinovom ulju na jačoj vatri.
  2. Nakon što poprimi smeđu boju sa svih strana, izvaditi ga iz posude, a na preostalom ulju popržiti slaninu koju je prethodno usitnjena. Kada se slanina poprži, i nju izvaditi iz posude pa na preostaloj masnoći prijajti nasjeckani luk dok ne omekša. Luku potom pridružiti usitnjeni češnjak i brašno te pirjajti još minutu.
  3. U posudu s lukom i češnjakom vratiti meso i slaninu i zaliti ih povrtnim temeljcem. Dodati onoliko temeljca koliko je potrebno da prekrije meso, sve dobro promiješati, dodati timijan, lovor i malo papra te kuhati poklopljeno na vrlo laganoj vatri 2 sata, uz povremeno miješanje.
  4. Nakon 2 sata, gulašu dodati mješavinu smrznutog povrća, vino, šećer i mljevenu papriku te posoliti prema ukusu. Kuhati dok povrće ne omekša.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

150 min

Sastojci recepta

za 4 osobe
500 g junećeg mesa s lopatice
450 g Ledo mješavina povrća grašak - mrkva
400 mL povrtnog temeljca
200 mL crnog vina
1 glavica luka
50 g slanine
1 žlica brašna
1 režanj češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica šećera
½ žličice mljevene paprike
½ žličice sušenog timijana
1 list lovora
sol
papar
Ledo.hr