toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Kineska juha s povrćem i jajima

Priprema:

  1. Na ulju pirjati češnjak i mješavinu za sataraš dok povrće ne omekša, oko 8 minuta. Potom sastojcima pridružiti grubo narezani kineski kupus i nastaviti s pirjanjem još nekoliko minuta.
  2. Povrće preliti s 4-5 šalica vode pa dodati i sojin umak, suho bijelo vino i šećer. Kada tekućina zakipi, kuhati još nekoliko minuta, pa dodati rezance.
  3. Prema želji začiniti s paprom i, eventualno, malo soli.
  4. Kada se rezanci skuhaju, nakon otprilike 4 minute, lagano miješajući juhu kružnim pokretima, polako dodati umućena jaja – ulijevati ih s visine. Kuhati još 1-2 minute kako bi se jaja skuhala.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
450 g Ledo Sataraša
150 g kineskog kupusa ili blitve
2 jaja
30 g kineskih rezanaca
1 režanj češnjaka
2 žlice suhog bijelog vina
1 žlica biljnog ulja
1 žličica šećera
1 žličica sojinog umaka
sol
papar
Ledo.hr