toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Kineske knedle sa svinjetinom i povrćem

Priprema:

  1. Izraditi tijesto od brašna soli i vruće vode. Mijesiti ga 10 minuta, dok ne postane glatko i kompaktno, a po potrebi dodati još vode ili brašna. Razdijeliti ga na dva dijela i ostaviti da odstoji 30 minuta zamotano u plastičnu prijanjajuću foliju.
  2. Zlatnu mješavinu kuhati u kipućoj slanoj vodi 8-10 minuta. Ocijediti i malo ohladiti povrće. U mljevenu svinjetinu umiješati gustin, sodu bikarbonu, šećer, papar, sojin umak, vino i usitnjeni mladi luk i češnjak.
  3. Kada se sastojci dobro povežu, dodati im kuhano povrće. Svaku polovicu tijesta razdijeliti na 16 jednakih kuglica i svaku kuglicu razvaljati u kružni oblik i nadjenuti 1 žličicom mješavine povrća i mesa.
  4. Rubove tijesta spojiti prstima kao pri pripremi raviola u obliku polumjeseca. 16 knedli posložiti u tavu na zagrijanu 1 žlicu ulja tako da se dio gdje ima najviše nadjeva položi prema dolje. Peći na umjerenoj vatri nekoliko minuta, dok se dno ne zapeče, a potom knedle zaliti sa 100 mL vode i poklopiti tavu.
  5. Neka se tako obrađuju oko 10 minuta pa otklopiti tavu i prije vađenja ih ostaviti još 1 minutu da se na dnu ponovno malo zapeku. Isto ponoviti i s preostalih 16 knedli.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

100 min

Sastojci recepta

Za 4 - 6 osobe
450 g Ledo Zlatne mješavine
300 g mljevene svinjske lopatice
200 mL vode
1 mladi luk
2 režnja češnjaka
2 žlice sojinog umaka
2 žlice suhog bijelog vina
2 žlice biljnog ulja
1 žličica šećera
1 žličica gustina
½ žličice sode bikarbone
¼ žličice papra

Za tijesto

300 g glatkog brašna
200 mL vruće vode
¼ žličice soli
Ledo.hr