toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Krakovi ispod peke

Priprema:

  1. Neodmrznute Ledo krakove za peku staviti u kipuću vodu i prokuhati 20-tak minuta.
  2. Dok se krakovi kuhaju, oguliti 1kg krumpira, oprati ga i narezati na četvrtine.
  3. Pećnicu zagrijati na 200-220˚C.
  4. Prokuhane krakove ocijediti, prebaciti u posudu za pečenje zajedno sa krumpirom. Dodati nekoliko češnjeva češnjaka, narezanu glavicu crvenog luka, a po želji i očišćenu mrkvu i papriku.
  5. Sve skupa pomiješati u posudi za pečenje te zaliti mješavinom 1/2 dl maslinovog ulja, 4dl vode (1dl vode možete zamijeniti istom količinom vina). Sve dobro posoliti i popapriti, poklopiti ili prekriti alu-folijom, te staviti peći.
  6. Peći 90-120 minuta, odnosno dok krakovi ne postanu mekani.

Prijedlog za serviranje:

Poslužiti uz svježu sezonsku salatu

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

120 min

Sastojci recepta

4 osobe
1 paket Ledo Krakova cijelih za peku 1kg
1kg krumpira
3-4 češnja češnjaka
1 glavica crvenog luka
malo mrkve
malo paprike
1/2 dcl maslinovog ulja
malo soli i papra
Ledo.hr