Priprema:
- Sitno nasjeckajte luk i kratko popržite na zagrijanom maslinovom ulju.
- Dodajte rižu i popržite 1 - 2 minute te podlijte bijelim vinom, pustite da alkohol ispari, a zatim povremeno podlijevajte vrućim temeljcem dok riža ne omekša. Kuhajte 16 - 18 minuta.
- Odmrznute gambere operite pod mlazom vode i posušite papirnatim ručnikom. U posebnoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte listiće kadulje i kratko ih popržite.
- Dodajte gambere i popržite 4 minute sa svake strane. Posolite i popaprite.
- Ledo gambere operite pod mlazom vode, posušite kuhinjskim papirom i popržite na žlici maslinova ulja.
- Prije kraja kuhanja u rižu dodajte gambere te umiješajte maslac, krem sir i parmezan.
- Servirajte u tanjure i posipajte sitno nasjeckanim koprom.
Prijedlog za serviranje:
Za 3 - 4 osobe
Težina pripreme:
Srednja
Vrijeme pripreme:
30 minuta
Sastojci recepta
Recept za 3-4 osobe
250 g | Ledo Gambera |
175 g | Arborio riže |
1 manja | glavica luka |
½ čaše | bijelog vina |
½ l | povrtnog temeljca |
1 žlica | maslaca |
1 žlica | maslinova ulja |
2 žlice | parmezana |
1 žlica | krem sira |
sol | |
papar | |
4 listića | kadulje |
1 grančica | kopra |