toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Kremasti rižoto s gamberima

Priprema:

  1. Sitno nasjeckajte luk i kratko popržite na zagrijanom maslinovom ulju.
  2. Dodajte rižu i popržite 1 - 2 minute te podlijte bijelim vinom, pustite da alkohol ispari, a zatim povremeno podlijevajte vrućim temeljcem dok riža ne omekša. Kuhajte 16 - 18 minuta.
  3. Odmrznute gambere operite pod mlazom vode i posušite papirnatim ručnikom. U posebnoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte listiće  kadulje i kratko ih popržite.
  4. Dodajte gambere i popržite 4 minute sa svake strane. Posolite i popaprite.
  5. Ledo gambere operite pod mlazom vode, posušite kuhinjskim papirom i popržite na žlici maslinova ulja.
  6. Prije kraja kuhanja u rižu dodajte gambere te umiješajte maslac, krem sir i parmezan.
  7. Servirajte u tanjure i posipajte sitno nasjeckanim koprom.

Prijedlog za serviranje:

Za 3 - 4 osobe

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

30 minuta

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
250 g Ledo Gambera
175 g Arborio riže
1 manja glavica luka
½ čaše bijelog vina
½ l povrtnog temeljca
1 žlica maslaca
1 žlica maslinova ulja
2 žlice parmezana
1 žlica krem sira
sol
papar
4 listića kadulje
1 grančica kopra
Ledo.hr