ISPRAVAK Poziv i uputa vjerovnicima za prijavu tražbina Pročitaj više
toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Kus-kus s pečenim povrćem i bakalarom

Priprema:

  1. Upalite pećnicu kako bi se zagrijala na 200°C.
  2. Očistite tikvice, paprike, mrkve, luk i češnjak pa sve ovo povrće, osim češnjaka, narežite na veće komade. Narezano povrće i češnjak zatim stavite na lim za pečenje, začinite soli i paprom prema ukusu i obložite s 2 žlice maslinovog ulja. Stavite peći u pećnicu.
  3. Odmrznute filete ribe začinite soli i paprom i premažite sa 2 žlice maslinovog ulja. Nakon što se povrće peklo oko 25 minuta, okrenite ga i pridružite mu filete bakalara pa nastavite s pečenjem daljnih 15 minuta.
  4. Zagrijte 1 ½ šalicu vode do vrenja pa je sklonite s izvora topline, dodajte malo soli i kus-kus. Promiješajte i ostavite da stoji poklopljeno oko 10 minuta, dok kus-kus ne nabubri i ne upije svu tekućinu.
  5. Kus-kus razradite vilicom kako bi poprimio pahuljastu strukturu, pomiješajte ga s usitnjenim peršinom i poslužite s pečenim povrćem i ribom uz kriške limuna.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

70 min

Sastojci recepta

4-5 osoba
600 g Ledo Crnog bakalara, odmrznutog
2 manje tikvice
2 veće paprike
2 srednje mrkve
1 ½ šalica kus-kusa
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
2 žlice usitnjenih listića peršina
1 limun
sol i papar
Ledo.hr