toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Kvrguša s povrćem i piletinom

Priprema:

  1. Zamutiti smjesu od brašna jogurta, jaja i mlijeka. Smjesa mora biti malo gušća od smjese za palačinke.
  2. U zagrijanoj tavi na malo ulja popržiti komadiće piletine. Vatrostalnu posudu nauljiti pa ju zagrijati na 5 minuta u pećnici na 200 stupnjeva.
  3. U vruću posudu uliti pola pripremljene smjese. Zatim raporediti po smjesi komadiće piletine i povrća pa izliti ostatak i peći oko 20 minuta na 200 stupnjeva.
  4. Po želji poslužiti s kiselim vrhnjem. 

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

50 min

Sastojci recepta

za 4 osobe
170 g brašna
500 g pilećeg filea
150 g 1 jogurt
pola pakiranja Ledo carska mješavina
2 jaja
pola šalice mlijeka
sol
4 žlice ulje
Ledo.hr