ISPRAVAK Poziv i uputa vjerovnicima za prijavu tražbina Pročitaj više
toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Lignje sa slanutkom u umaku od rajčice

Priprema:

  1. U tavi ugrijte dvije-tri žlice maslinovog ulja, dodajte cijele listiće kadulje, usitnjene peperoncine, češnjeve češnjaka narezane na listiće
  2. Čim češnjak zamiriše dodajte pelate rajčice, malo je izgnječite vilicom te sve zajedno na laganoj vatri pirjajte tri-četiri minute.
  3. Dodajte cijele lignje i krakove, začinite solju, promiješate i na laganoj vatri kuhate četiri-pet minuta.
  4. Dodajte ocijeđeni slanutak iz konzerve, lagano promiješajte sastojke te još toliko kuhajte, maknite s vatre i poslužite.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

20 min

Sastojci recepta

4 osobe
400 g Ledo očišćenih liganja patagonice
5 - 6 listića svježe kadulje
1 žličica usitnjenih peperoncina
2 češnja češnjaka
400g pelata rajčice
200g slanutka iz konzerve
malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
malo soli
Ledo.hr