Priprema:
- Pripremu započnite pirjanjem prepolovljenih cherry rajčica na 1-2 žlice maslinovog ulja.
- Kada rajčice omekšaju i otpuste svoje sokove, dodajte usitnjeni češnjak i listiće bosiljka, a ubrzo nakon toga i špinat kojeg ste grubo narezali.
- Tijekom pirjanja, povrću možete dodati malo soli i papra po ukusu, a s termičkom obradom stanite u trenutku kada lišće špinata "povene".
- Odmah nakon sklanjanja s izvora topline, rajčicama i špinatu dodajte sitno natrganu mozzarellu kako bi se malo otopila.
- Prije nadijevanja, filete lososa položite tako da im je koža okrenuta prema podlozi te ih razrežite po dužini. Na ovaj način, od svakog fileta ćete dobiti dva tanja uzdužna komada, a filete nadjenite tako da između njih nanesete ranije pripremljeno povrće sa sirom, kao da radite sendvič.
- Punjene komade lososa pažljivo preselite na nauljeni lim za pečenje – koža i dalje treba biti okrenuta prema dolje, a po želji filete možete još dodatno posipati s malo soli i mljevenog papra.
- Pecite na 190 °C 20 do 30 minuta, dok meso ne izgubi intenzivnu ružičastu boju.
Težina pripreme:
Srednja
Vrijeme pripreme:
45 min
Sastojci recepta
Za 4 osobe:
4 | Ledo fileta lososa |
150 g | cherry rajčica |
2 | režnja češnjaka |
1 | svežanj bosiljka |
150 g | Ledo špinata |
80 g | mozzarelle |
Slični recepti
-
- RIBA: Recepti, vodiči i video savjeti za pripremu ribe
- Zašto Ledo riba!? Iz divljeg ulova Bogata Omega-3 masnim...
-
- Razlike između divlje i uzgojene ribe
- Iako se krajem 19. stoljeća činilo kako je riblji fond toliko brojan da ga...
-
- Koju ribu i kako marinirati: Savjeti za sočan riblji roštilj
- Određene kulinarske tehnike pretvaraju proteine i druge tvari iz ribe i mesa...
-
- VIDEO: Kako marinirati i pripremiti filete lososa
- Prije mariniranja, filete lososa je potrebno odmrznuti što možete...
-
- Kako pripremiti nadjevene filete lososa
- Lososi predstavljaju vrlo vitalne ribe koje mogu izdržati duge napore bez...