toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Losos punjen rajčicom i špinatom

Priprema:

  1. Pripremu započnite pirjanjem prepolovljenih cherry rajčica na 1-2 žlice maslinovog ulja.
  2. Kada rajčice omekšaju i otpuste svoje sokove, dodajte usitnjeni češnjak i listiće bosiljka, a ubrzo nakon toga i špinat kojeg ste grubo narezali.
  3. Tijekom pirjanja, povrću možete dodati malo soli i papra po ukusu, a s termičkom obradom stanite u trenutku kada lišće špinata "povene".
  4. Odmah nakon sklanjanja s izvora topline, rajčicama i špinatu dodajte sitno natrganu mozzarellu kako bi se malo otopila.
  5. Prije nadijevanja, filete lososa položite tako da im je koža okrenuta prema podlozi te ih razrežite po dužini. Na ovaj način, od svakog fileta ćete dobiti dva tanja uzdužna komada, a filete nadjenite tako da između njih nanesete ranije pripremljeno povrće sa sirom, kao da radite sendvič.
  6. Punjene komade lososa pažljivo preselite na nauljeni lim za pečenje – koža i dalje treba biti okrenuta prema dolje, a po želji filete možete još dodatno posipati s malo soli i mljevenog papra.
  7. Pecite na 190 °C 20 do 30 minuta, dok meso ne izgubi intenzivnu ružičastu boju.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe:
4 Ledo fileta lososa
150 g cherry rajčica
2 režnja češnjaka
1 svežanj bosiljka
150 g Ledo špinata
80 g mozzarelle
Ledo.hr