toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Losos s medom i senfom uz zelene mahune

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C.
  2. U zdjelici pomiješajte senf, češnjak, med i smeđi šećer.
  3. Odmrznute filete lososa s gornje i donje strane začinite soli i paprom te ih zapecite u tavi na 1 žlici maslinovog ulja na nešto jačoj vatri. Prvo pecite stranu s kožom, oko 4 minute, a zatim okrenite filete i drugu stranu pecite oko 2 minute.
  4. Dok su još topli, filete lososa brzo prebacite na lim za pečenje tako da im koža bude okrenuta prema dolje, te im gornju stranu premažite smjesom od meda i senfa. Pecite u pećnici 10-15 minuta.
  5. Za to vrijeme pripremite smrznute zelene mahune tako da ih 10-12 minuta kuhate u kipućoj posoljenoj vodi.
  6. Procijeđene kuhane mahune začinite s 2 žlice maslinovog ulja i paprom te na njih položite filete lososa kako bi se arome prožele.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

4 osobe
400 g Ledo Losos fileta, odmrznutih
450 g Ledo zelenih mahuna
2 žlice senfa s cjelovitim zrnima gorušice
1 režanj češnjaka, usitnjen
1 žlica meda
1 žlica smeđeg šećera
3 žlice maslinovog ulja
sol
papar
Ledo.hr