toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Losos sa zelenim i žutim mahunama

Priprema:

  1. Losos odmrznite i posušite papirnatim ručnicima. U loncu zavrijte vodu pa ubacite zelene i žute mahune. Kuhajte oko 5 minuta pa ih ocijedite i prebacite na lim za pečenje.
  2. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva Celzijusa. Odmrznuti losos položite na lim za pečenje pored mahuna. Mahune pospite nasjeckanim češnjakom, a zatim losos i mahune posolite, pospite nasjeckanim peršinom i prelijte maslinovim uljem te stavite u pećnicu na 10 do 12 minuta.
  3. Dok su riba i povrće u pećnici, stavite kuhati jaja na tvrdo. Potom zamiješajte preljev od senfa, soka limuna, maslinova ulja i papra.
  4.  Ribu i povrće izvadite iz pećnice pa losos lagano vilicom trgajte s kože na komade veličine zalogaja.
  5.  Na dno zdjele stavite mahune, zatim dodajte jaja narezana na kriške i komade lososa. Sve prelijte dresingom i pospite sitnim listićima bosiljka.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

20 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
400 g Ledo Losos fileti
250 g Ledo Mahuna zelena
250 g Ledo mahuna žuta
2 režnja češnjaka
4 jaja
maslinovo ulje
svježi peršin
svježi bosiljak
sol

Za preljev:

3 žlice senfa
3 žlice soka limuna
1,5 dl maslinova ulja
papar
Ledo.hr