toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Lososburger

Priprema:

  1. Losos ostaviti u hladnjaku preko noći da se odledi.
  2. Sastojke za umak dobro promiješati i ostaviti sa strane. 
  3. Losos narezati na kockice, a zatim ga usitniti u multipraktiku (5 puta po jednu sekundu).
  4. Dodati jako sitno nasjeckan luk, kopar, hren, med, sol, papar, krušne mrvice i limunov sok i sve zajedno izmiješati u multipraktiku par puta po jednu sekundu.
  5. Oblikovati popečke i ispeći ih na ulju u tavi.
  6. Krišku integralnog kruha namazati umakom, staviti salatu po želji poput rikule i na nju popečak te ga poklopiti s drugom kriškom kruha.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

20 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
400 g Ledo losos filet
pola crvenog luka
1 žlica svježeg kopra
1 žlica pripremljenog hrena
Pola žličice meda
1 žličica soli
½ žličice papra
2 žlice krušnih mrvica
žlica limunovog soka
2 žlice ulja

Sastojci za umak

100 g jogurta
2 žlice senfa
1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
2 žlice nasjeckanog svježeg vlasca
1 žličica meda
Ledo.hr