toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Mediteranska salata sa skušom

Priprema:

  1. Krumpire ogulite i narežite na komade veličine zalogaja pa ih stavite u lonac s onoliko hladne vode koliko je potrebno da ih dobro prekrije. Stavite grijati na jaku vatru, a kada zakipi, smanjite temperaturu i kuhajte 15-20 minuta, odnosno, dok krumpir ne omekša. Na početku kuhanja, vodu začinite soli prema ukusu.
  2. Dok se krumpir kuha, odmrznute filete skuše začinite soli i paprom pa ih pecite na umjerenoj vatri na dobro zagrijanoj 1 žlici maslinovog ulja. Pecite ih 3-4 minute sa svake strane.
  3. Rajčice narežite ne četvrtine, a luk na oblike polumjeseca, pa ih pomiješajte s malo ohlađenim procijeđenim kuhanim krumpirom, maslinama i kaparima.
  4. Pripremite preljev od 3 žlice maslinovog ulja, 1 žlice octa i sušenog začinskog bilja. Preljev prelijete preko prethodno pripremljenih sastojaka, začinite soli i paprom prema ukusu i sve dobro promiješajte, a na vrh položite pečene filete skuše. Salatu možete poslužiti odmah ili nakon što se malo ohladi u hladnjaku.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

40 min

Sastojci recepta

4 osobe
400 g Ledo fileta skuše, odmrznutih
500 g krumpira
500 g cherry rajčice
1 glavica luka
100 g maslina
1 žlica kapara
4 žlice maslinovog ulja
1 žlica vinskog octa
1/2 žličice sušenog bosiljka
1/2 žličice sušenog origana
sol i papar
Ledo.hr