toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Meksička salata od svinjetine i povrća

Priprema:

  1. Na početku napravite tzv. meksičku kremu tako da u zdjelicu stavite kiselo i slatko vrhnje te žličicu soli, sve dobro promiješajte i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite na sobnoj temperaturi 3 sata.
  2. Komade svinjetine kuhajte u vodi kojoj ste dodali luk, korijander i žličicu soli sve dok meso ne omekša.
  3. U drugoj posudi stavite kuhati krumpir te mu nakon 5 minuta dodajte Ledo meksičku mješavinu. Kuhate još 10-15 minuta. Ocijedite povrće i posolite ga.
  4. Kuhanu svinjetinu narežite na trakice i pomiješajte s povrćem. Dodajte meksičku kremu, majonezu, ljute papričice, po želji octa i začinite solju i paprom.  
  5. Promiješajte dobro sastojke i stavite salatu u hladnjak na pola sata.

Prijedlog za serviranje:

Servirajte uz krekere.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

4 sata

Sastojci recepta

Za 4 - 6 osoba:
1 kg svinjetine (lungić)
½ glavice luka
1 češanj češnjaka
450 g Ledo meksičke mješavine
4 krumpira narezana na kockice
1 šalica majoneze
1 šalica slatkog vrhnja
2 žličice nasjeckanih ljutih papričica
malo korijandera
malo soli
malo papra
nekoliko krekera
po želji octa
Ledo.hr