Njoki s graškom i pršutom
- Tagovi:
- Povrće
- Toplo
- Tjestenina
Priprema:
- Smrznute njoke stavite u lonac s kipućom posoljenom vodom i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu – oko 3 minute. Procijedite ih i ostavite sa strane.
- Na maslacu kratko popecite usitnjeni češnjak, a zatim dodajte smrznuti grašak. Grašak pirjajte oko 10 minuta, a tijekom pirjanja mu po potrebi možete dodavati malo vode kako bi što prije omekšao.
- Grašku dodajte narezani pršut i vrhnje za kuhanje i kuhajte još oko 5 minuta kako bi se okusi proželi. Prema ukusu začinite soli i paprom.
- Kada je umak kuhan, u njega dodajte kuhane njoke i sve skupa termički obrađujte još 1 minutu. Poslužite odmah.
Prijedlog za serviranje:
Poslužite s ribanim tvrdim sirom.
Težina pripreme:
Jednostavna
Vrijeme pripreme:
30 min
Sastojci recepta
4 osobe
400 g | Ledo Njoka premium |
450 g | Ledo Graška |
1 žlica | maslaca |
2 češnja | češnjaka |
200 g | vrhnja za kuhanje |
150 g | pršuta |
sol i papar |