toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Njoki s graškom i pršutom

Priprema:

  1. Smrznute njoke stavite u lonac s kipućom posoljenom vodom i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu – oko 3 minute. Procijedite ih i ostavite sa strane.
  2. Na maslacu kratko popecite usitnjeni češnjak, a zatim dodajte smrznuti grašak. Grašak pirjajte oko 10 minuta, a tijekom pirjanja mu po potrebi možete dodavati malo vode kako bi što prije omekšao.
  3. Grašku dodajte narezani pršut i vrhnje za kuhanje i kuhajte još oko 5 minuta kako bi se okusi proželi. Prema ukusu začinite soli i paprom.
  4. Kada je umak kuhan, u njega dodajte kuhane njoke i sve skupa termički obrađujte još 1 minutu. Poslužite odmah.

Prijedlog za serviranje:

Poslužite s ribanim tvrdim sirom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

4 osobe
400 g Ledo Njoka premium
450 g Ledo Graška
1 žlica maslaca
2 češnja češnjaka
200 g vrhnja za kuhanje
150 g pršuta
sol i papar
Ledo.hr