toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Njoki s janjećim raguom i salatom od krastavaca

Priprema:

  1. Meso narežite na komade veličine zalogaja i popecite ga na 2 žlice maslinovog ulja na malo jačoj vatri kako bi poprimilo tamniju boju na površini. Izvadite komade mesa iz posude.
  2. Na preostalom ulju popržite nasjeckani luk dok ne omekša, a potom dodajte i usitnjeni češnjak. Čim češnjak zamiriši, vratite meso u posudu i dodajte ostale sastojke – sjeckane pelate, vodu ili temeljac, koncentrat rajčice, šećer i origano.
  3. Nakon što tekućina u kojoj se meso kuha zakipi, smanjite vatru i neka se ragu "krčka" u poklopljenoj posudi 1,5 do 2 sata, dok meso ne omekša. Tijekom kuhanja povremeno promiješajte te postupno dodajte sol i papar u količini prema ukusu. Tekućina treba cijelo vrijeme lagano pekrivati komade mesa, pa po potrebi dodajte i još vode ili temeljca tijekom obrade.
  4. Dok se ragu kuha, narežite oguljene krastavce na kolutove i pomiješajte ih s ostalim sastojcima za salatu. Neka salata odstoji oko 30 minuta u hladnjaku kako bi se ohladila, a okusi proželi.
  5. Malo prije nego što je ragu gotov, skuhajte smrznute njoke – oko 3 minute u kipućoj slanoj vodi, odnosno, dok ne "isplivaju" na površinu.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

120 min

Sastojci recepta

4-5 osoba
500 g Ledo Njoka premium
500 g janjećeg mesa s lopatice
400 g sjeckanih pelata
350 mL vode ili goveđeg temeljca
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
2 žličice koncentrata rajčice
1 žličica šećera
1 žličica sušenog origana
sol i papar

Salata

3 krastavca
200 g jogurta
1 režanj češnjaka, usitnjen
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica vinskog octa
sol i papar
Ledo.hr