toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Odrezak tune i pire sa hrenom

Priprema:

  1. Pomiješajte maslinovo ulje, sok limuna i usitnjeni režanj češnjaka. Dobivenom mješavinom premažite odreske tune a zatim ih ispecite na grill tavi ili roštilju.
  2. Krumpir ogulite i narežite na manje komade pa stavite u posudu s vodom, posolite i kada voda zakipi kuhajte 15-ak minuta ili dok krumpiri potpuno ne omekšaju. Kuhane krumpire ocijedite pa vratiti u posudu i kratko zagrijte da se osuše pa prebacite u čistu zdjelu.
  3. U drugoj posudi zagrijte mlijeko i maslac. Kada je maslac otopljen a mlijeko vruće, maknite sa izvora topline i dodajte naribani hren.
  4. Smjesu mlijeka, maslaca i hrena pomiješajte sa krumpirom pa zajedno usitnite do pirea pomoću. Začinite po ukusu sa soli i paprom.
  5. Servirajte odmah uz pečeni odrezak tune

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

2-3 osobe
500 g Ledo tuna odrezaka
3 žlice maslinovog ulja
1 limun sok od limuna
3 režnja češnjaka, usitniti
500g krumpira
1,5 dl mlijeka
20g maslaca
2 žlice sitno naribanog svježeg hrena
Prstohvat soli
papar svježi mljeveni
Ledo.hr