toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Okruglice s vanilijom i šumskim voćem u vinskom umaku

Priprema:

  1. Ledo okruglice skuhajte u vreloj vodi koju ste blago posolili, oko 15 minuta. Iz vode ih izvadite šupljikavom žlicom.
  2. Žumanjke istucite pjenasto sa šećerom. U bijelo vino dodajte nekoliko kapi arome vanilije.
  3. Na štednjak stavite posudu s vodom, a kad zavrije na nju stavite drugu manju posudu. Pazite da dno manje posude ne dodiruje vodu u većoj.
  4. Ulijte vino u jaja sa šećerom pa sve prebacite u manju posudu koja se grije na pari na štednjaku. Miješajte pjenjačom na pari, dok ne dobijete željenu gustoću umaka. Umak treba biti svilenkast i gladak pa cijelo vrijeme miješajte kako vam se ne bi napravile grudice.
  5. Kad je umak gotov, odmah ga prelijte preko okruglica i poslužite toplo jer će se brzo zgusnuti. Pospite mljevenim cimetom.

Prijedlog za serviranje:

Okruglice prelivene vinskim umakom, osim cimetom, možete posuti i mljevenim orasima ili grubo mljevenim tostiranim lješnjacima.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
500 g Ledo okruglica s vanilijom i šumskim voćem
4 žumanjka
4 žlice šećera
4 bijelog vina
Aroma vanilije
Mljeveni cimet
Sol
Ledo.hr