toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Orada sa roštilja sa njokima i umakom od blitve

Priprema:

  1. Ledo oradu odmrznite i posušite kuhinjskim ubrusom.
  2. U dubljoj posudi na maslinovom ulju kratko popržite nasjeckani češnjak, dodajte Ledo blitva brikete i pirjajte 10-tak min, posolite, popaprite i dodajte limunov sok po ukusu.
  3. U kipućoj vodi kuhajte Ledo njoke dok ne isplivaju na površinu pa ih umiješajte u blitvu.
  4. Napravite marinadu od svježeg peršinovog lista, maslinovog ulja, soli, papra i malo limunovog soka.
  5. Ledo oradu ispecite na roštilju ili grill tavi, premažite ju pripremljenom marinadom i poslužite uz njoke.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

1h+ odmrzavanje

Sastojci recepta

2-3 osobe
500g Ledo orade
750g Ledo blitva briketi
300g Ledo njoka
2 režnja češnjaka
svježi peršinov list
limunov sok
sol, papar
maslinovo ulje
Ledo.hr