toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Orada u vinu

Priprema:

  1. Ledo oradu odmrznite.
  2. Napravite marinadu od maslinova ulja, sitno nasjeckanog peršinovog lista, soli, papra i naribane limunove korice.
  3. Oradu zarežite na nekoliko mjesta, stavite u posudu za pečenje i prelijte marinadom. Marinirajte 1-2h. Oradu povremeno okrenite kako bi se marinirala sa svih strana.
  4. Ledo krumpirove ploške začinite sa malo soli i papra, dodajte oprane neoguljene režnjeve češnjaka i grančicu ružmarina. Dobro izmješajte i prelijte sa maslinovim uljem.
  5. Začinjene krumpire posložite u posudu oko ribe i sve zalijte vinom.
  6. Pecite oradu u zagrijanoj pečnici na 200°C oko 40 min. Povremeno ju premažite maslinovim uljem.
  7. Pri posluživanju ribu i krumpire zalijte sa umakom od pečenja.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

1h + odmrzavanje

Sastojci recepta

2-3 osobe
500g Ledo Orade
500g Ledo krumpirovih ploški
1 vezica svježeg peršinovog lista
250ml bijelog vina
1 limun
malo maslinovog ulja
4 režnja češnjaka
1 grančica svježeg ružmarina
malo soli, papra
Ledo.hr