toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Orijentalni losos sa kus-kusom

Priprema:

  1. Filete lososa otopite i posušite kuhinjskim ubrusom. 
  2. Narežite mladi luk na kolutiće, đumbir naribajte, a češnjak zgnječite nožem. 
  3. U dubljoj, širokoj posudi pomiješajte 3 žlice sojinog umaka, 2 žlice mirina te pripremljeni luk, đumbir i češnjak. Sve dobro promiješajte. 
  4. Stavite losos u marinadu tako da strana bez kože bude uronjena u tekućinu. Marinirajte u hladnjaku 2 – 3 sata. 
  5. Dobro zagrijte grill tavu pa je premažite s malo maslinovog ulja. 
  6. Izvadite ribu iz marinade i pecite je na grilu, prvo na strani s kožom. Nakon 3 – 4 minute je pažljivo preokrenite na drugu stranu i pecite je još nekoliko minuta.  
  7. Kus-kus stavite u dublju zdjelicu pa ga prelijte kipućom vodom, dodajte dobar prstohvat soli i žličicu maslinovog ulja. Dobro promiješajte pa poklopite i pustite desetak minuta da popije tekućinu i nabubri. 
  8. Dobro ga promiješajte vilicom i razdvojite zrnca. 
  9. Dodajte mu nasjeckani peršin, očišćena zrna nara, limunov sok te doradite okus solju i paprom prema ukusu. 
  10. Poslužite losos uz kus-kus s narom i peršinom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

3-4 sata

Sastojci recepta

Za 4 osobe:
400 g fileta lososa
3 tanka mlada luka
1 režanj češnjaka
2 cm korijena đumbira
3 žlice soja umaka
2 žlice mirina
malo maslinovog ulja
100 g kus-kusa
120 ml kipuće vode
1 žlica maslinovog ulja
malo soli
2-3 žlice očišćenih zrnaca nara
2-3 žlice nasjeckanog peršina
½ limuna (sok)
Ledo.hr