toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Orijentalni ražnjići s gamberima i ananasom

Priprema:

  1. Gambere ne trebate odmrzavati već ih kratko isperite pod mlazom tople vode. Ocijedite ih pa u posudi pomiješajte s kokosovim mlijekom, sokom jedne limete i žlicom soja umaka. Pustite ih da se mariniraju barem pola sata.
  2. Očistite luk pa ga narežite na komade. Umjesto svježeg, možete koristiti konzervirani ananas. Kolute ananasa narežite na trokutiće koje ćete moći nabosti na ražnjiće.
  3. Ražnjiće možete napraviti na dva načina. Prvi je da gambere ocijedite od marinade i pržite desetak minuta na maslinovom ulju, a potom nanižete na ražnjiće sa svježim ananasom i lukom.
  4. Drugi način je da napravite ražnjiće od svježih gambera, ananasa i luka i pečete ih na zagrijanoj grill tavi ili roštilju. U ovom slučaju će slatki okusi ananasa i luka biti nešto intenzivniji.
  5. Kao prilog skuhajte aromatičnu basmati ili jasmin rižu prema uputama na pakiranju.
  6. Poslužite ražnjiće i rižu, sve posuto sjeckanim listovima korijandera. Uz ove okuse će savršeno pristajati i neki umak lagane ljutine.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

1 sat

Sastojci recepta

Za 4 osobe
500 g Ledo gambera
120 ml kokosovog mlijeka
1 limeta (sok)
1 žlica soja umaka
1 ljubičasti luk
1 manji svježi ananas
2 žlice sjeckanog korijandera (list)
1 žlica maslinovog ulja
malo soli
malo papra
nekoliko drvenih ražnjića
Ledo.hr