toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Oslić Romesco

Priprema:

  1. Rešetku stavite u gornju trećinu pećnice I zagrijte je na 220°C.
  2. Premažite pladanj za pečenje sa žlicom ulja, stavite ribu I začinite sa soli I paprom.
  3. U tavi pirjajte češnjak, bademe I kruh na srednjoj vatri 6-8 min. Dodajte peršin pa sve posipajte po ribi.
  4. Pecite ribu nepokrivenu oko 5 min, a zatim labavo prekrijte folijom I pecite dok fileti oslića budu potpuno pečeni, 20-25 min.
  5. Pošpricajte sa žlicom ulja.
  6. Pečene paprike usitnite u blenderu. Dodajte ocat, kajenski papar I preostalo ulje pa usitnite da se sastojci sjedine.
  7. Ribu servirajte sa umakom.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

60 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe:
1000 g Ledo filet oslića
1/2 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica soli
1/2 žličice crnog papra
2 režnja češnjaka
1/2 šalice badema sa kožom, grubo usitniti
2 šalice natrganog baguette kruha
3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
300 g konzervirane prepečene crvene paprike
1.5 žlica sherry octa
1/4 žličice kajenskog papra
Ledo.hr