ISPRAVAK Poziv i uputa vjerovnicima za prijavu tražbina Pročitaj više
toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Oslić s romanesco umakom

Priprema:

  1. U suhoj tavi na umjerenoj vatri tostirajte lješnjake pa im odstranite opnu. Zatim na 2 žlice maslinovog ulja na laganoj vatri popržite cijele režnjeve očišćenog češnjaka dok ne poprime zlaćanu boju. Izvadite češnjak, a na preostalom ulju na umjerenoj vatri prepržite kruh.
  2. U multipraktiku nasjeckajte lješnjake, pa dodajte preprženi češnjak i kruh, ocijeđene pečene paprike, ocat i mljevenu sušenu papriku. Grubo izmiksajte sastojke pa ih prebacite u zdjelu i uz žustro miješanje polako dodajte 4 žlice maslinovog ulja. Začinite soli i paprom prema ukusu.
  3. Nauljite posudu za pečenje, u nju položite odmrznute filete oslića začinjene soli i paprom, a gornju stranu im namažite tankim slojem malog dijela pripremljenog umaka. Između fileta položite očišćene glavice luka narezane na četvrtine. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 10 minuta, dok meso oslića ne postane pahuljasto.
  4. Pečene filete oslića i pečeni luk poslužite uz ostatak umaka.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

za 4 osobe
500 g Ledo fileta oslića, odmrznutih
2 glavice luka
6 pečenih konzerviranih paprika
2 kriške kruha
6 žlica maslinovog ulja
50 g lješnjaka
4 režnja češnjaka
1 žličica octa
1/2 žličice mljevene sušene paprike
sol i papar
Ledo.hr