toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Oslić s tjesteninom i povrćem

Priprema:

  1. Filete oslića odledite i posušite papirnatim ručnicima. Duže komade prerežite na pola. Tikvice narežite na kolutiće, posolite i ocijedite 15-ak minuta, a cherry rajčice prepolovite. Češnjak samo oljuštite i zgnječite bočnom stranom noža.
  2. U tavi zagrijte maslac. Kada se rastopi, dodajte zgnječeni češnjak, popržite ga 2 minute, a zatim ulijte limunov sok. Potom dodajte tikvice i pirjajte ih 10-ak minuta.
  3.  Dok se pirjaju tikvice, zakuhajte vodu za tjesteninu i skuhajte je al-dente, svakako provjerite vrijeme kuhanja na pakiranju.
  4.  Pirjanim tikvicama dodajte rajčice pa pirjajte još minutu-dvije pa potom dodajte tjesteninu i sve dobro promiješajte. Izvadite češnjak.
  5.  Zagrijte malo maslinova ulja u drugoj tavi. Pripremljene filete oslića posolite i popaprite te pecite 4 minute s jedne strane pa još 2-3 minute s druge.
  6.  U dublji tanjur poslužite tjesteninu s povrćem, a na vrh stavite filete oslića. Pospite nasjeckanim svježim celerom i s malo mrvljenog čilija, prema želji.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

25 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
500 g Ledo oslić fileta
400 g tjestenine
350 g tikvice
20-ak cherry rajčica
150 g maslaca
4 režnja češnjaka
sok 1/2 limuna
sol
papar
svježi celer (prema želji)
mrvljeni čili (prema želji)
Ledo.hr