toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Oslić u umaku od rajčice i bijelog graha

Priprema:

  1. Rajčice narežite na kockice, češnjak sitno nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte rajčice, češnjak, bijeli grah, maslinovo ulje, sol, papar i svježi bosiljak pa ostavite sa strane da se marinira dok pripremate ribu.
  2. Odledite ribu, isperite je i očistite od ostataka utrobe i ljuski te posušite papirnatim ručnicima. Narežite ribu na kriške, debljine oko dva centimetra,  kriške potom pobrašnite.
  3. Zagrijte maslinovo ulje i kratko ispržite kriške oslića, nekoliko minuta sa svake strane. Kada im koža bude hrskava i zlatno-žute boje, izvadite ih i ocijedite na papirnatom ručniku.
  4. U tavu dodajte mješavinu s rajčicama, ubacite i maslac. Možete dodati i žličicu šećera. Promiješajte pa kuhajte na laganoj vatri. Umak će se zgušnjavati, a ako je potrebno, ulijte malo temeljca ili vode. Kada se umak zgusne, vratite komade ribe u tavu s umakom. Pospite sve naribanim parmezanom.
  5. Poslužite toplo, a uz jelo će dobro pasati i zelena salata.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

40 min

Sastojci recepta

Za 2-3 osobe
500 g Ledo oslića bez glave
4 rajčice
300 g kuhanog bijelog graha
2 režnja češnjaka
50 g maslaca
maslinovo ulje
Svježi bosiljak
sol, papar
Parmezan
Ledo.hr