toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Paella od bakalara i špinata

Kada bi se Don Quijote iz Cervantesova romana našao petkom u gostionici naručio bi naravno bakalar! Ovu paellu ipak nije mogao kušati jer su ga dijelila dva stoljeća od nastanka paelle u okolici Valencije. Njemu je vrijeme bilo prepreka, no za vas zasigurno nije.

Priprema:

  1. Pripremite povrtni temeljac od Ledo miješanog povrća za juhu.
  2. U širokoj plitkoj posudi (paella tava) zagrijte maslinovo ulje i dodajte na manje komade izrezane filete bakalara, brikete špinata, pinjole, rajčicu, češnjak, mjevenu papriku i čili.
  3. Smanjite temperaturu i pirjajte 6 minuta konstantno miješajući.
  4. Dodajte rižu i pirjajte 2 minute miješajući, a potom dodajte sol, temeljac i šafran.
  5. Lagano kuhajte i miješajte 15 minuta, podlijevajući temeljcem.
  6. Maknite s vatre i nakon 5 minuta jelo poslužite s kriškom limuna.

OVDJE pogledajte sve recepte s bakalarom



Prijedlog za serviranje:

Poslužiti s kriškom limuna

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

4 osobe
600g Ledo Bakalara fileta
450g Ledo Špinata briketa
450g Ledo Povrća za juhu
30g pinjola
250g sjeckanih rajčica
2 režnja sjeckanog češnjaka
2 žličice slatke mljevene paprike
1 čili papričica sjeckana
500ml povrtnog temeljca (Ledo povrće za juhu, ranije pripremljeno)
1/2 žličice šafrana otopljenog u 2 žličice tople vode
250g sitno zrnate riže (original Calasparra riža)
malo soli
malo maslinovog ulja
1 limun za serviranje
Ledo.hr