toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Paella s plodovima mora

Priprema:

  1. Pirjajte luk na maslinovom ulju uz miješanje. Umiješajte češnjak te prije nego požuti dodajte nasjeckane rajčice.
  2. Dodajte šećer, sol, papriku i šafran te kuhajte na laganoj vatri uz miješanje dok se rajčica ne raskuha u gušći umak.
  3. Zatim dodajte lignje i gambere te pirjajte 1-2 minute a nakon toga rižu uz konstantno miješanje.
  4. Temeljac zajedno sa vinom unaprijed zagrijte do vrenja i držite na toplom.
  5. Vrući temeljac ulijte u tavu toliko da se prekrije sadržaj, zagrijte do vrenja, posolite i kuhajte na laganoj vatri. Kako se temeljac upija u rižu, postepeno dodavajte novi uz miješanje.
  6. Nakon 10-ak minuta dodajte i grašak te nastavite kuhati još oko 10 minuta uz podlijevanje, odnosno dok riža omekša.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

4 osobe
1 glavica luka, sitno nasjeckati
5 žlica maslinovog ulja
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckati
2 rajčice oguliti i nasjeckati
½ žličice šećera

Sol

1 žličica slatke mljevene paprike
Prstohvat šafrana u prahu
500g Ledo lignja patagonica kolutići i krakovi
2 šalice riže za rižoto npr Arborio ili Carnaroli
3 šalice ribljeg ili povrtnog temeljca
2 dl suhog bijelog vina
150g Ledo graška
250g Ledo gambera
Ledo.hr