toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Palenta s rajčicom i bakalarom

Priprema:

  1. Pripremu započnite pirjanjem nasjeckane glavice luka na maslinovom ulju pa, kada luk omekša, dodajte sjeckane pelate i šećer. 
  2. Začinite timijanom, soli i paprom, a kada zakipi, sastojcima pridružite filete bakalara pa kuhajte na laganoj vatri, poklopljeno oko 10 minuta. 
  3. Riba bi naposljetku trebala biti pahuljaste strukture, a možete je narezati na manje komade. 
  4. Umak od rajčice s ribom poslužite uz palentu koju ste skuhali prema uputama s pakiranja.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
600 g Ledo filet crnog bakalara
400 g sjeckanih pelata
1 šalica kukuruzne krupice
1 glavica luka
1 žlica maslinova ulja
1 žličica šećera
½ žličice timijana
sol
papar
Ledo.hr