toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Paprike punjene povrćem, piletinom i sirom

Priprema:

  1. Piletinu narežite na kockice, začinite mljevenom paprikom, soli i paprom, pa popecite na žlici maslinovog ulja na umjerenoj vatri oko 10 minuta. Pred kraj termičke obrade, mesu dodajte nasjeckane listiće peršina i usitnjeni češnjak.
  2. Smrznutu mješavinu graška i mrkve kuhajte u kipućoj vodi oko 10 minuta pa je procijedite. Svježe paprike prerežite na pola po duljini te ih očistite od sjemenki.
  3. Pirjano začinjeno meso pomiješajte s kuhanim povrćem i većim dijelom naribanog sira pa ovu smjesu začinite paprom i njome napunite polovice paprika. Punjene paprike stavite u nauljenu posudu za pečenje te ih pospite ostatkom sira.
  4. Pecite na 190°C oko 20 minuta poklopljeno, a zatim oko 5 minuta otklopljeno.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

50 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
450 g Ledo Graška – mrkve
4 velike paprike
300 g pilećih prsa
150 g ribanog polutvrdog sira
2 režnja češnjaka
2 žlice sjeckanih listića peršina
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica mljevene sušene paprike
sol i papar
Ledo.hr