toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pečeni losos i kuhani krumpir s koprom i jogurtom

Priprema:

  1. U zdjelici pomiješajte 3 žlice maslinovog ulja, 2 žlice soka limuna i sušeni ružmarin pa ovom mješavinom namažite odmrznute filete lososa. Ribu još začinite sa soli i obiljem papara te je ostavite da odstoji 20-30 minuta u hladnjaku.
  2. Za to vrijeme, ogulite krumpire i narežite ih na četvrtine. Stavite ih u lonac i prekrijte hladnom vodom te kuhajte na jakoj vatri dok voda ne zakuha. Kada voda zakipi, začinite je soli i kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri dok krumpiri ne omekšaju.
  3. Začinjene filete lososa stavite u posudu za pečenje tako da im koža bude okrenuta prema dolje i pecite ih na 230°C oko 15 minuta.
  4. Umak od jogurta pripremite tako da u jogurt umiješate senf, 2 žlice soka limuna, usitnjenji režanj češnjaka i sjeckane listiće kopra.
  5. Pečene filete lososa poslužite uz kuhani krumpir preliven umakom od jogurta i kopra.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

50 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
400 g Ledo fileta lososa, odmrznutih
1 kg krumpira
250 g čvrstog jogurta
1 svežanj svježeg kopra
4 žlice soka limuna
3 žlice maslinovog ulja
1 režanj češnjaka
1 žličica senfa
1 žličica sušenog ružmarina
sol i papar
Ledo.hr