toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pečeni oslić s pireom od graška i salatom od mahuna

Priprema:

  1. Ribu marinirajte u većoj posudi s limunovim sokom, peršinom, češnjakom i svježe mljevenim paprom. Ostavite stajati nekoliko sati. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, na dno posude ulijte malo maslinovog ulja i posudu prekrijte nasjeckanim lukom. Na luk stavite ribu i masline i pecite ih u pećnici oko 20 minuta povremeno polijevajući maslinovim uljem i lukom.
  2. U posudu za kuhanje staviti grašak, maslac i vezicu bilja i naliti hladnu vodu. Kada grašak prokuha smanjiti vatru, posudu poklopiti i kuhati oko 20 minuta dok grašak ne omekša. Kada je grašak skuhan izvaditi vezicu bilja, grašak procijediti i sačuvati vodu u kojoj se kuhao.
  3. Grašak pasirati i uliti oko pola litre vode u kojoj se kuhao. Dodati vrhnje, sol i papar po želji i još jednom sve dobro izmiješati.

Sastojci za pire

  • Ledo grašak, 400 g
  • 2 pune žlice kiselog vrhnja
  • 50 g maslaca
  • Sol i papar, po želji
  • Vezica svježeg začinskog bilja

Sastojci za salatu

  • Ledo žute mahune, 400 g
  • Režanj češnjaka
  • Maslinovo ulje i ocat

Prijedlog za serviranje:

Poslužiti sa salatom od blanširanih i ohlađenih Ledo žutih mahuna.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
2x 500g Ledo oslić bez glave
2 limuna sok od 2 limuna
1/3 šalice nasjeckanog peršina
1 režanj češnjaka
malo maslinovog ulja
20 kom masline
2 kom luk, sitno nasjeckan

malo soli

malo papra

400 g Ledo grašak
2 žlice kiselog vrhnja
50g maslaca
Ledo.hr