toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pekarski krumpir s pikantnim umakom od rajčice

Priprema:

  1. Pekarski krumpir stavite u prikladnu zdjelu, začinite ga solju i paprom, prelijete s malo maslinovog ulja i promiješate sastojke.
  2. Krumpir rasporedite na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, te pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 20-ak minuta.
  3. Za to vrijeme u tavi ugrijte tri žlice maslinovog ulja, dodajte sjeckanu crvenu i zelenu ljutu papričicu i protisnuti češnjak.
  4. Čim češnjak zamiriše, dodajte sjeckane pelate rajčice, začinite solju i paprom te na laganoj vatri kuhajte pet-šest minuta.
  5. Na kraju u umak umiješajte med i ugasite vatru. Pečeni krumpir stavite u zdjelu za posluživanje ili rasporedite na tanjure, preko njega prelijete pripremljeni umak od rajčice, ukrasite listovima svježeg bosiljka i poslužite.

Umjesto svježih ljutih papričica možete koristiti i sušenu mljevenu ljutu papriku uz dodatak svježe slatke sjeckane paprike.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

4 osobe
750g LEDO pekarskog krumpira
1 svježa zelena ljuta papričica
1 svježa crvena ljuta papričica
3 češnja češnjaka
800g pelata rajčice
40g meda
4-5 listova svježeg bosiljka
malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja, soli i papra
Ledo.hr