toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pileća mesna štruca

Priprema:

  1. Ledo usitnjeno pileće meso odmrznite.
  2. Tvrdo skuhajte 4 jaja.
  3. Kruh namrvite pa ga prelijte sa malo mlijeka.
  4. Ocijedite kruh pa ga pomiješajte sa mesom, dodajte jaje, peršinov list, sitno nasjeckani luk i češnjak. Začinite sa soli, paprom i crvenom paprikom pa dobro izmješajte.
  5. Veći komad alu folije posipajte sa krušnim mrvicama i po njemu rasporedite pripremljeno meso u oblik pravokutnika, na sredinu raspodijelite kuhana jaja.
  6. Pomoću folije spojite rubove štruce i premjestite ju u lim za pečenje premazan maslinovim uljem, štrucu obložite kriškama pancete, na početku pečenja prekrijte alu folijom.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 45 min zatim skinite foliju  i pecite još 15 min, dok panceta ne postane hrskava.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

90 min + odmrzavanje

Sastojci recepta

4 osobe
500g Ledo usitnjenog pilećeg mesa
1 luk
5 jaja
8 kriški pancete
300g starog bijelog kruha
2 režnja češnjaka
1 žličica mljevene crvene paprike
2 žličice sitno nasjecknaog peršinovog lista
malo mlijeka
malo maslinovog ulja
po želji sol, papar
Ledo.hr