toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pileće okruglice s pirjanim mahunama

Priprema:

  1. Nasjeckajte češnjak pa ga pomiješajte s mljevenom piletinom i krušnim mrvicama, umućenim jajem te začinima. Smjesu dobro izmijesite rukama te joj po potrebi dodajte par žlica hladne vode. Po želji, prilagodite količinu začina.
  2. Oblikujte male mesne okruglice te ih posložite na lim za pečenje obložen masnim papirom i pecite na 220°C 20-25 minuta.
  3. Dok se okruglice peku, zagrijte 2 žlice maslinovog ulja pa na njemu pirjajte smrznute mahune. Nakon 2-3 minute, mahunama pridružite sjeckanu glavicu luka te pirjajte dok luk malo ne omekša. Potom začinite sa šećerom i soli te dodajte vodu i poklopite posudu. S pirjanjem nastavite još 5-10 minuta uz povremeno miješanje.
  4. Pečene okruglice pomiješajte s pirjanim mahunama i poslužite toplo.

Prijedlog za serviranje:

Ovo jelo je još ukusnije ukoliko se posluži posipano tostiranim sjemenkama sezama.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

4 osobe
500 g mljevene piletine
1/2 šalice krušnih mrvica
1 jaje
2 režnja češnjaka
2 žlica usitnjenih listića peršina
1 žličica soli
1/2 žličice mljevene slatke paprike
1/4 žličice mljevenog papra

Za pirjane mahune

450 g Ledo zelenih mahuna
2 žlice maslinovog ulja
1 mala glavica luka, sjeckana
1/2 žlice šećera
1/2 žličice soli
5 žlica vode
Ledo.hr