ISPRAVAK Poziv i uputa vjerovnicima za prijavu tražbina Pročitaj više
toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pileći iskošteni batak i zabatak u umaku od gljiva

Priprema:

  1. Gljive očistite, operite i osušite na papirnatom ubrusu. Narežite ih na ploške.
  2. Papriku očistite, operite i narežite na ploške.
  3. Češnjak ogulite i nasjeckajte.
  4. Iskoštene batke-zabatke posolite, složite u vatrostalnu posudu i premažite uljem. Pecite ih u pećnici na 170ºC.
  5. U međuvremenu pržite u tavi na ulju češnjak dok ne pusti aromu.
  6. Dodajte gljive i papriku. Pirjajte na laganoj vatri još oko 10 minuta.
  7. Zatim zalijte juhom i vrhnjem za šlagom, posolite i popaprite pa umiješajte nasjeckano peršinovo lišće.
  8. Kuhajte još oko 5 minuta.
  9. Zabatke prelijte umakom od gljiva i pecite u pećnici još oko 10 minuta.
  10. Jelo poslužite uz sezonsku salatu ili kuhano sezonsko povrće

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

4 osobe
4 Pileća iskoštena batka zabatka
400 g gljiva
1 velika crvena paprika
3 češnja češnjaka
150 ml bistre juhe
100 ml vrhnja za šlag
30 ml  ulja
sol
papar
peršinovo lišće
Ledo.hr