toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pileći rižoto sa šafranom

Priprema:

  1. Pileći file odmrzniite i narežite na manje kockice.
  2. Ulje pošpricajte u tavu sa debelim dnom, zagrijte I pirjajte luk dok postane staklast, oko 5 min.
  3. Zatim dodajte piletinu i nastavite pirjati na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, dok poprimi boju sa svih strana a iznutra više ne bude sirova.
  4. U posebnoj posudi zagrijte temeljac do vrenja.
  5. U tavu dodajte rižu i konstantno je miješajte oko 3 min.
  6. Ulijte vino i nastavite miješati oko 5 min, odnosno dok riža upije svu tekućinu.
  7. Postepeno dodajte temeljac, jednu po jednu kutljaču, uz često miješanje.
  8. Kuhajte još 20-ak min dok se riža skuha.
  9. Nakon što ste dodali sav temeljac, naribajte limunovu koricu, a zatim iscijedite sok polovice limuna.
  10. Dodajte šafran i dobro promiješajte da rižoto poprimi žutu boju. 
  11. Umiješajte maslac i naribani parmezan pa odmah maknite rižoto sa izvora topline.
  12. Posolite I popaprite po ukusu te još jednom sve promiješajte.
  13. Servirajte toplo.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

60 min

Sastojci recepta

4
200 g Ledo pileći file
200 g Ledo luk kockice
2 žlice maslinovog ulja
7 dl povrtnog temeljca
400 g arborio riže
1 dl bijelog vina
1 limun
prstohvat šafrana
2 žlice maslaca
2 žlice parmezana
prstohvat sol
prstohvat papar
Ledo.hr