toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Piletina na baskijski način

Priprema:

  1. Piletinu začiniti soli i paprom te je zapeći na maslinovom ulju s obje strane, ukupno oko 5 minuta. Izvaditi je iz posude i na preostalom ulju popržiti narezani pršut.
  2. Kada se pršut kratko popeče, izvaditi ga, a na masnoći koja je ostala propirjajti krupno narezanu glavicu luka. Nakon otprilike 5 minuta dodati usitnjeni češnjak i peršin te pirjati daljnju minutu. Luku i češnjaku pridružiti smrznutu mješavinu rajčice i paprike te termički obraditi oko 5 minuta, dok povrće ne omekša. Zatim ga zaliti vinom, dodati ružmarin i mljevenu papriku te malo pojačati vatru kako bi dio alkohola ispario.
  3. Dodati i pileći temeljac te začiniti soli i paprom. Naposljetku u posudu vratiti piletinu i pršut te je pokriti i kuhajte na umjerenoj vatri oko 50 minuta, odnosno, dok se meso ne skuha i počne odvajati od kosti. Tijekom kuhanja povremeno promiješati i eventualno dodati još malo pilećeg temeljca.
  4. Prije posluživanja iz jela odstraniti ružmarin te po potrebi s vrha pokupiti višak masnoće.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

75 min

Sastojci recepta

za 4 osobe
3 pileća bataka sa zabatacima
450 g Ledo Sataraša
1 veća glavica luka
250 mL pilećeg temeljca
100 mL poluslatkog bijelog vina
50 g pršuta
2 režnja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
2 žlice sjeckanih listića peršina
1 grančica ružmarina
1 žličica mljevene paprike
sol
papar
Ledo.hr